Zlepšujeme stravování ve školních jídelnách

Mariana Čapková, Luboš Novotný_náhled
Mariana Čapková

Už dávno neplatí předsudky o pokrmech ze školních jídelen. Na Praze 6 se dlouhodobě snažíme dětem připravovat chutná a nutričně vyvážená jídla. Jednou ze součástí naší strategie je každoroční akce Zlatá vařečka, přehlídka školského stravování, na které se kuchařky ze školních jídelen pochlubí se svými pokrmy. Spolupracujeme také dlouhodobě s nutriční terapeutkou Evou Kalembovou a aktuálně také s Jiřím Roithem z Pražského kulinářského institutu na nové stravovací strategii pro školy na Praze 6. A protože děti umějí být nároční strávníci, se známým kuchařem Lubošem Novotným, alias Lubinou ze soutěže MasterChef, jsme uspořádali akci, při které si vyzkoušel, jaké to je uvařit známá jídla, ale v podmínkách školní kuchyně a tak, aby si pochutnali opravdu všichni.

Sdílej:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další novinky